Szanowni Państwo
Z przyjemnością informujemy, że z Inicjatywy
Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych
Wystartował portal SOW , który posłuży osobom
z niepełnosprawnościami
do zdobywania wiedzy
w zakresie m.in. pozyskiwania
środków z PFRON
Więcej informacji 
TUTAJ


- Nasze filmy -
  
 




Relacja 
SGGW TV
z Czwartkowego
Obiadu u Diabetyków
w Warszawie

REKLAMA




Linki do naszych stron:









Doł
ącz do nas na Facebooku!

REKLAMA











Zupa krem z dyni



Składniki na 4 porcje:

300g dyni,

1 średnia cebula,
1 średnia marchewka,
 

2 średnie ziemniaki,
1 łyżka masła,
sól, pieprz

Wykonanie:

Dynię obieramy, oczyszczamy z pestek i kroimy w kostkę. Seler, marchewkę, ziemniaki oraz cebulę obieramy i kroimy w kostkę.


W dużym garnku roztapiamy masło i podsmażamy warzywa przez 5 minut, lub do czasu gdy będą lekko rumiane, uważając by nie spalić masła.


Wlewamy bulion dbając, by przykrył warzywa w całości. Doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień, przykrywamy garnek i gotujemy przez 40 minut, lub do momentu, gdy wszystkie warzywa zmiękną.


Zupę blendujemy na gładką jednolita masę. Wlewamy z powrotem do garnka i dodajemy pozostały bulion drobiowy, aby uzyskać pożądaną konsystencję. Doprawiamy solą i pieprzem. 


Zupę wlewamy do miseczek i wsypujemy po łyżce prażonych pestek dyni.


Do zupy możemy dodać też gałkę muszkatołową, cynamon lub imbir, wszystko wedle preferencji smakowych i otwartości na nowe smaki.